Ljubljana, MZZ. Mladika in Licej. Foto: Tamino Petelinsek/STA



(Last Updated On: October 10, 2020)

Представници Министарстава спољних послова Републике Србије и Словеније, одржали су 15. марта у Љубљани, билатералне политичке консултације.

Делегацију Министарства спољних послова Републике Србије предводио је в.д. помоћника за билатералну сарадњу, амбасадор Горан Алексић, а Словеначку в.д. генералног директора Директората за заједничку и спољну политику и политички директор Министарства иностраних послова Томаж Ловренчич.

Теме о којима су вођени разговори биле су: мигрантска криза, политички односи у региону, економска сарадња и питања сукцесије. Саговорници су се сложили да редовна размена мишљења по свим питањима од заједничког интереса даје позитиван допринос укупном развоју билатералних односа, који су обострано оцењени као одлични.

Две делегације сагласиле су се да су заједничке седнице двеју влада значајно допринеле унапређењу билатералних економских и политичких односа.

Делегација Министарства спољних послова имала је и одвојен сусрет са Јанезом Ленарчичем, државним секретаром у кабинету председника Владе Словеније.