Вече-класичне-музике-и-поезије-,,Сећање-на-Марину“



(Last Updated On: March 21, 2023)

Вече класичне музике и поезије, уприличено у знак сећања на новинара, музичког уредника и аутора култне ТВ емисије ,,Арт фантазија“ Марину Стефановић, одржано је у Руском дому у Београду.

Марина је била изузетни културни прегаоц, заштитник музичких вредности и непоколебљиви борац за културу. Током 18 година трајања, кроз ТВ емисију ,,Арт фантазија“ о класици прошла су сва важна имена српске културе.

Марина је све задужила својом преданошћу уметности и уметницима, а свет културе прерано је напустила на први дан пролећа 2021. године. Зато је програм вечери, њој у част био састављен од дела руских и страних аутора која су тематски везана за пролеће.

На Великој сцени Руског дома наступили су Миомира Витас, мецосопран и Константин Богино, клавир. Музичка сарадња ова два призната уметника почиње 1978. године, када су се упознали на Конзерваторијуму ,,Чајковски“ у Москви. После бројних појединачних и заједничких издања, снимили су 2018. године компакт диск са вокалном музиком руског композитора Валерија Гаврилина. У програму су учествовали и Весна Кршић Секулић, клавир, Теута Аслани, сопран и Јана Цветковић, алт.

Read More