(Last Updated On: October 20, 2020)

Међу бројним празницима који се обележавају у Руском центру за науку и културу у Београду, Дан мајке има посебно место. Свечаност која се поводом овог празника традиционално организује у Руском дому крајем новембра пружа могућост деци да дарују својим мајкама топле речи захвалности за њигову безграничну љубав, доброту, нежност и бригу.

На концерту, уприличеном поводом Дана мајке наступили су ученици дечијих течајева руског језика у Руском дому, Прве међународне руске школе ,,Валентина Терешкова“ из Београда, чланови Дечијег руског културног центра ОШ „Свети Сава“ при српском одељењу Међународног друштвеног фонда јединства православних народа. Плесне нумере извео је ансамбл „Росинка“ Руске школе при Амбасади Русије у Србији и полазници руског балетског студија „Академија“ из Ниша. Поред дечијих уметничких ансамбала, публици су се представили и професионални извођачи – студенти Руске музичке академије „Гнесини“ из Москве.

Специјални гости свечаности биле су мајке са троје и више деце, којима су уручене Почасне дипломе Руског дома и пригодни поклони.

Руски дом поклање велику пажњу јачању позиција руског језика у Србији, а томе у прилог говори и акција коју ова установа организује већ трећу годину заредом. Наиме, и ове године је првој рођеној беби на дан празника додељен сертификат за бесплатно коришћење образовних услуга Руског дома у Београду. Дипломе и пригодне поклоне добили су и победници овогодишњег дечијег ликовног конкурса „Драги мамин лик“, чији су радови били представљени у Руском дому.

Поводом празника за најмлађе је организован анимациони програм.

Original Article