(Last Updated On: October 20, 2020)

У Москви, од 20. до 23. новембра одржан је Међународни омладински форум „Развој друштвене дипломатије“. У раду Форума учествовали су делегати програма за младе ,,Нова генерација“ Федералне агенције „Россотрудничество“, међу којима и представници из Србије.

У оквиру програма Форума учесници су посетили дирекцију Россотрудничества, упознали се са њеним радом, посебно програмом за младе. Стручњаци из области друштвене дипломатије, представници Фонда председничких грантова, Руске академије за националну економију и јавну управу при председнику Руске Федерације, непрофитних организација представили су младима могућности сарадње за Русијом у области друштвене дипломатије.

Током тродневног рада Форума одржани су сусрети са представницима Савета младих дипломата Министарства иностраних послова Русије, Дипломатске академије Министарства иностраних послова Русије, Фонда „Горчаков“, Института за стратегијска истраживања Руског универзитета пријатељства народа и посета седишта Међународне информативне агенције „Русија данас“.

У оквиру културног програма за госте престонице је организовано разгледање знаменитости града.

Original Article