(Last Updated On: October 10, 2020)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименованог амбасадора Федеративне Републике Бразила Исабелу Кристину де Азеведо Хејверт.

Министар Дачић пожелео је добродошлицу амбасадору Бразила и указао на значај који Србија придаје билатералним односима са Бразилом, као најзначајнијим  политичким и економским партнером у региону Латинске Америке, које карактерише висок степен међусобног разумевања и одсуство отворених питања. Захвалио је на пуној подршци коју Федеративна Република Бразил пружа Републици Србији по питању КиМ, која је недавно потврђена гласањем против чланства тзв. Косова у Унеску.

У разговору је обострано констатован интерес за даљим унапређењем сарадње у свим областима, првенствено са циљем да се економска сарадња подигне на ниво који би пратио добре политичке односе и постојеће потенцијале.

Амбасадор Хејверт захвалила је на срдачном пријему и истакла је задовољство што ће имати прилику да се боље упозна са српским обичајима, народом и културом. Изразила је наду да ће се позитиван тренд сарадње и у будућности наставити и пренела уверење да бразилска Влада неће мењати став према једнострано проглашеној независности Косова.