(Last Updated On: October 15, 2020)

На позив патриотске организације „Наша Србија“, партнера Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду, запослени Руског дома су посетили Међународни дечији камп „Школа пријатељства“.
Том приликом су се упознали са мисијом Школе, њеним организаторима и младим полазницима, били гости свечаног концерта, који су припремили штићењици Школе у оквиру Дана српско-руског пријатељства.
Манифестација, организована у завршне дане рада кампа, била је могућност да се њеним гостима представи култура, обичаји и традиција његових земаља-учесница, покажу стечена знања и умећа, пријатељски односи и поштовање младих једно према другом.
Током двонедељног боравка у кампу, деца из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, као и Русије и Приднестровја, активно су учествовала у интересантном и разноврсном културно-образовном и спортском програму.
Предавања о историјским и духовним везама Русије и Србије, сликарске и музичке радионице, спортске секције, школа младог извиђача… Свако дете је могло да испољи свој таленат у области која га највише занима, стекне нова знања и навике у атмосфери добра и пријатељства.
Захваљујући подршци Фонда социјалних и културних иницијатива, Синодалног одељења за рад са младима Руске православне цркве, Федералне агенције „Россотрудничество“, Амбасаде Русије у Србији и других организација, одржавање пројекта је постало традиционално. Са успехом се већ деветнаесту годину организује на Тари, а његов значај је препознао УНЕСКО, под чијим се покровитељством другу годину заредом одржава у Србији.

Original Article