(Last Updated On: October 20, 2020)

У VIII Београдској гимназији одржано је свечано отварање „Паметне учионице руског језика“, која је омогућена захваљујући заједничкој реализацији пројекта Руског дома и Руске хуманитарне мисије (РХМ) за подршку и популаризацију учења руског језика у Србији.

Свечана церемонија је одржана у великом амфитеатру гимназије, који је потпуно реновирао и опремио РХМ, претворивши га у гимназијиски центар за учење руског језика, а којем су поклоњена савремена методичка средства, књижевна дела, као и образовна литература и енциклопедије.

Присутнима су се обратили директор гимназије Ирена Брајовић, генерални директор РХМ Алексеј Полковников, заменик руководиоца Руског дома Василије Галактионов и други. Ученици гимназије су припремили музичко-кљижевни наступ на руском језику.

Ученици и наставници VIII Београдске гимназије активно учествују у различитим манифестацијама културно-образовног карактера, које организује Руски дом. Многи ученици гимназије настављају своје образовање у руским универзитетима.

У оквиру пројекта подршке руских школа у иностранству већ више година на курсевима језика у Руском дому се образују предметни наставници, а од 2019/2020. године у гимназији ради предавач, носилац руског језика. Од следеће школске године планира се отварање билингвалног руско-српског одељења.

Original Article