(Last Updated On: October 20, 2020)

Представници Руског дома учествовали на Међународној конференцији посвећеној страним језицима

У Београду је одржана четврта међународна конференција „Speak Up 4 Your Job“ у оквиру програма ЕУ за подршку „European Union Support to Active Youth Inclusion“, у којој су учествовали представници културних центара Аустрије, Италије, Русије, Француске, Турске и Исламске Републике Иран, као и представници амбасада Републике Грчке, Португала и Републике Кубе.

Организатори конференције су „Polyglot Club Serbia“, „YES Club Serbia“ и Образовно-културни центар „Божидарац“, уз подршку Министарства омладине и спорта Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Учесници конференције су имали могућност да се ближе упознају са различитим језицима, сазнају о историји појаве и улози тих језика у савременом свету. Представљене су и могућности учења страних језика у културним центрима с циљем повећавања своје конкурентности на тржишту рада.

Представници Руског дома су поред језичких курсева говорили о програму бесплатног студирања у Русији, као и о програму „Ново поколење“.

Original Article