(Last Updated On: November 20, 2020)

Радна посета делегације Руског дома Смедереву одржана је 23. децембра, у оквиру које је организован низ састанака са представницима локалних органа власти.

У Скупштини града Смедерево одржан је састанак с председником Скупштине господином Бојаном Теофиловићем и чланом Градског већа за образовање господином Мишом Ивковићем, током којег су се разматрале могућности успостављања директне сарадње руских универзитета са образовним установама града, могућности добијања бесплатног образовања у Руској Федерацији, у оквиру квота које су издвојене за земљу, укључујући и припрему лекара специјалиста за локалне медицинске установе, као и низ других питања.

Председник „Друштва за развој братских веза Руске Федерације, Републике Србије и Републике Белорусије“ господин Јован Тодоровић упознао је запослене Руског дома са главним правцима делатности друштва и размотрио перспективе ширења сарадње у области културе и образовања.

Делегација Руског дома је посетила и Народну библиотеку у Смедереву и састала се с директором госпођом Марином Лазовић, која дуги низ година активно популаризује на територији Подунајског округа руски језик и подржава интересовање српских читалаца за руску књижевност.

Током посете је постигнут низ договора о сарадњи у области образовања, културе и популаризације руског језика.

Original Article