(Last Updated On: November 20, 2020)

У „Руском дому“ у Београду 11. децембра је одржана свечана церемонија награђивања победника дечјег уметничког конкурса „Моје велико путовање. Од Србије до Русије“. Ово је већ шести конкурс, који организује компанија „РЖД Интернешнл“ у сарадњи са Међународним фондом јединства православних народа у оквиру пројекта „Воз жеља“.

Ове године је на конкурсу учествовало преко 480 ученика од 8 до 19 година из целе земље. Добитници награда и похвалница су била 43 ученика школа из Београда, Сремских Карловаца, Панчева, Барајева, Врања и других градова.

Учесници су приказали моменте из сећања са својих путовања по Србији или Русији, укључујући железницом, или су саставили свој идеални план путовања, на које би кренули у будућности.

Аутори најбољих радова су добили поклоне и дипломе у присуству уважених гостију: представника Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Трговинског представништва Русије у Србији, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике, „Инфраструра железнице Србије“ а.д.

http://rzdint.ru/press/newspage.php?page=RZD_International_has_summarized_the_results_of_the_children%27s_creative_contest_in_Serbia

Original Article