Саопштење-Министарства-спољних-послова-Републике-Србије



(Last Updated On: November 11, 2023)

Делегација Републике Србије у Међународној алијанси за сећање на Холокауст (IHRA), на чијем челу се налази државни секретар Министарства спољних послова Републике Србије, оштро осуђује антисемитски инцидент који се, у ноћи између 06. и 07. новембра 2023. године догодио на улазу у зграду у којој се налазе просторије невладине организације „Хавер“ и изражава уверење да ће надлежни органи, у најкраћем могућем року, пронаћи и процесуирати починиоце овог недопустивог акта.

Република Србија, а посебно њен главни град и сви грађани наше земље, одувек су неговали толеранцију и одлучно се супротстављали сваком виду нетрпељивости, било да је реч о антисемитским, исламофобним, расистичким или другим актима који подстичу мржњу, насиље и нетолеранцију. То смо чинили у континуитету и тако ћемо наставити у будућности.

Овакви инциденти представљају напад на основе демократије, грађанска права и људско достојанство, а истовремено и напад на слободу удруживања и изражавања, којe спадају у основна права загарантована Уставом и законима Републике Србије.

Read More