Тбилиси:-Амбасадорка-Панајотовић-Цветковић-предала-копије-акредитивних-писама



(Last Updated On: March 24, 2023)

Новоименована амбасадорка Републике Србије у Грузији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Јеревану, Татјана Панајотовић Цветковић уручила је у Тбилисију копије акредитивних писама заменику министра спољних послова Грузије Тејмуразу Џанџалији.

У срдачном разговору је изражена обострана спремност за јачање сарадње у свим областима од заједничког интереса, развој политичког дијалога, интензивирање економских и трговинских, и односа у свим другим областима. Констатовано је да се билатерална сарадња базира и на традиционалном пријатељству, културним, верским и историјским везама.

Амбасадорка Панајотовић Цветковић је посебну пажњу поклонила потреби већег коришћења потенцијала на плану економије, уз могућности развоја односа у области енергетике, трговине, туризма,  саобраћаја, науке, образовања и др.

Нагласак је стављен и на значај узајамног поштовања суверенитета и територијалног интегритета две земље, као и процес евроинтеграција, уз могућност размене знања и искустава, како на билатералом плану, тако и у регионалним форматима.

Read More