(Last Updated On: October 16, 2020)

У Руском центру за науку и културу „Руски дом“ у Београду 25. септембара одржан је сусрет представника омладинских организација земље – учесника програма „Нова генерација“.

Учесницима програма, који реализује Федерална агенција „Россотрудничество“ од 2011. године обратили су се: руководилац одељења за реализацију омладинских програма и развој друштвене дипломатије Россотрудничества Виталиј Солонецки и руководилац одељења за питања културе, спорта и омладине Руског центра за науку и културу у Београду Јевгеније Дјомин.

„Нова генерација“ је стекла велику популарност међу младима Србије, што се могло видети и из извештаја говорника. Млади представници политичких, друштвених, научних и пословних кругова Србије поделили су своје утиске о путовањима у Русију и говорили о реализацији пројеката, усмерених на даљи развој и јачање веза двеју земаља.

Покренута овом приликом иницијатива о формирању Клуба матураната „Нове генерације“, чији би задатак био не само да одржава пријатељске односе између учесника програма, већ и да покрене рад на заједничким пројектима, проширује круг учесника програма, пронашао је активну подршку присутне омладине.

Original Article