У-Руској-школи-„Валентина-Терешкова“-обележен-Савиндан



(Last Updated On: January 28, 2023)

Поводом школске славе – Свети Сава данас је у Првој руској међународној школи „Валентина Терешкова“ у Београду одржана пригодна свечаност.

Савиндан, један од највећих храмовних и породичних празника у српском народу, установљен у част првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саве, заједно са наставницима и ученицима школе обележили су  амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, старешина Подворја Руске Православне Цркве у Београду Виталиј Тарасјев и директор Руског дома Јевгениј Баранов.

,,Иако смо „руска школа“, ипак се налазимо у Србији и велики број наших ученика је српског порекла, те на овај начин негују своју традицију и обичаје, док ученици руског порекла уче о истим, упознајући се са наслеђем земље у коју су се доселили. Хвала на искреној подршци нашој школи која је образовна спона два братска народа!“, истакао је Бошко Козарски, испред Руске школе „Валентина Терешкова“.

По устаљеном обичају прослава је започета молитвом и освећење славског колача. У наставку свечаности ученици школе су извели пригодан програм на руском језику.

Read More