(Last Updated On: October 20, 2020)

У Србији је одржан VI међународни Форум „Светост мајчинства“. У раду Форума учествовао је велики број еминентних стручњака из девет земаља света. Разматране су актуелне теме демографских тенденција и повећања наталитета. Наталија Јакунина, председник Управног одбора програма „Светост мајчинства“ Фондације „Свети Андреј Првозвани“ истакла је да је политика подршке младих породица једно од основних решења ових питања, а њено становиште су подржали учесници форума: државници, друштвени лидери, књижевници, научници, новинари, лекари, психолози. О значају овог догађаја сведоче и поздравна писма председника Србије Александар Вучића, председника Русије Владимира Путина и председника Белорусије Александра Лукашенка.

Основна тема Форума била је посвећена односу младих према породици, па је ове године Форум одржан под називом „Породица у животу младе генерације: проблеми, праксе и перспективе“. Пленарна седница Форума одржана у Народном позоришту затворена је наступом Диане Гурцкој, народне уметнице Русије, члана Друштвене Коморе Руске Федерације, председника Комисије за подршку породици, мајчинству и детињству.

По завршетку програма Форума за њене учеснике је у Руском центру за науку и културу „Руски дом“ организован свечани концерт на коме су наступили мајстори оперске сцене, чланови Мариинског и Михајловског театра Ана Шуљгина, Карлос Д’Онофрио и Михаил Гаврилов. У Руском дому је исте вечери представљена изложба збирке поштанских марака, посвећена историји Русије и српско-руским односима Акционарског друштва „Марка“ из Русије.

Original Article