(Last Updated On: October 15, 2020)

У Руском центру за науку и културу „Руски Дом“ у Београду 29. јуна је одржано свечано отварање „Регионалног Форума (сусрета) иностраних дипломаца Русије у Србији“.
Церемонију је отворила директор РЦНК „Руски дом“ у Србији Надежда Кушченкова, која је прочитала поздравно писмо од руководиоца Росотрудничества Елеоноре Митрофанове упућено организаторима, учесницима и гостима манифестације и уручила нагрраде Росотрудничества за активан рад на развоју међународне друштвене сарадње и јачање пријатељства и узајамно разумевање међу народима Русије и Србије председницима Асоцијације студената и дипломаца совјетских/руских универзитета Србије Радмили Тонковић и Бранимиру Нешићу, као и главном саветнику АНО „Руске хуманитарне мисије“ на Балкану Горану Петронијевићу.
Владимир Четиј, председник Светске асоцијације дипломаца, у свом обраћању истакао је главне циљеве Форума: проширити круг познанстава дипломаца, постићи сарадњу са државним структурама, асоцијацијама дипломаца и бизнис организацијама, а изразио је и захвалност министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Росотрудничеству на подршци у одржавању Форума у Београду.
У свом поздраву министар Зоран Ђорђевић је истакао да су данашњи односи Русије и Србије на највишем нивоу.
Желимо учесницима Форума плодотворни рад!

Original Article