altManifestacija Dani Stare Pazove održana je u Bratislavi 11. i 12. maja, pod pokroviteljstvom Ambasade Srbije u Slovačkoj, u organizaciji opštine Stara Pazova i slovačke opštine Stari grad.

Dani Stare Pazove u Bratislavi otvoreni su programom u Zičijevoj palati, u Starom gradu. Na štandovima su predstavljeni privreda, sport, gastronomija, turizam i narodna radinost.

Ambasador Srbije u Slovačkoj Momčilo Babić obratio se rečima da se na ovaj način neguju dobri odnosi dve države. Predsednik Opštine Stara Pazova Djorđe Radinović je rekao da se manifestacijom ne predstavlja samo opština, već i Srbija, koja zaslužuje svoje mesto u EU. S tim se složio i predsednik Opštine Stari grad, Radoslav Števčik, koji smatra obavezom Slovačke da pomogne prijateljima iz Srbije da se predstave i dobiju zasluženo mesto u evropskoj porodici naroda. Predsednik Bratislavskog samoupravnog regiona Juraj Drobe govorio je o izvanrednim odnosima naše dve države i naroda.

alt

Program je oplemenjen brojnim kulturnim sadržajima. Nastupali su tamburaši Ljubinka Lazića, odigrana je predstava “Krčma na glavnom drumu”, u režiji Miroslava Benke. Prikazan je film u produkciji RTV Stara Pazova, otvorena izložba akademskih slikara iz staropazovačke opštine i održan koncert klasične muzike.

alt

Na manifestaciji su učestvovali i fudbaleri FK “Slovan” iz Bratislave, Boris Sekulić i Aleksandar Čaurić.

Article source: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/pres-servis/aktivnosti/19742-2018-05-17-13-02-59?lang=lat

SHARE