Djordje Nesic_PlakatDjorđe Nešić, srpski pijanista sa dugogodišnjom internacionalnom karijerom, otvorio je 9. marta festival „Brazilija dzez miting” u “Kaiša Kultural” y Braziliji, uz podršku Ambasade Srbije u Brazilu.

Tokom solo nastupa predstavio je dela domaćih kompozitora Vasilija Mokranjca, Dejana Despića i Marka Tajčevića. U dugom delu koncerta, nastupio je sa brazilskim sopranom Dijanom Danijeli, izvodeći mešavinu naše i brazilske klasične muzike, uz motive sambe ali i dzez detalja. U publici su, između ostalih, bili ambasadori iz našeg regiona i predstavnici dijaspore.

Uoči koncerta, pijanista je posetio Ambasadu PC u Braziliji, gde je tokom susreta sa ambasadorom Veljkom Lazićem, istakao spremnost za svaki vid saradnje, sa ciljem promocije srpskog stvaralaštva.

Djordje Nesic_konc
Nastup Djorđa Nešića je u brazilskim kulturnim krugovima ocenjen kao uspešan, a publika je istakla fuziju srpskog i brazilskog stvaralaštva kao veoma dopadljivu. Događaj je bio medijski propraćen, vest o nastupu našla se na gotovo svim kulturnim portalima Brazilije.