29. februar 2016 Vesti

U srpskom izdanju časopisa „Glorija“  od 23. Februara, objavljena je specijalna reportaža o  Alžiru kroz beleške sa putovanja i fotografije srpske glumice Marine Dimitrijević koje je ona zabeležila tokom svoj boravka u Alžiru, novembra 2015, u okviru gostovanja na 7. Međunarodnom pozorišnom festivalu u Bežaji.

gloria

Marina Dimitriević veoma emotivno govori o svom prvom susretu sa Alžirom i Alžircima, ističući spontano i iskreno gostoprimstvo kojim su bile okružene i ona i njena prijateljica, glumica  Aleksandra Manasijević od njihovog dolaska u Alžir. Sa umetnicima svojstvenim senzibilitetom, Marina opisuje lokalitete i pejzaže koje je imala priliku da vidi u Alžiru, sledećim rečima: „Turske palate, džamije, francuske kolonijalne kuće i savremeni bulevari u gradu Alžiru jednostavno ostavljaju bez daha…“

Ova poseta pobudila je interesovanje Marine Dimitrijević za Alžir gde će uskoro ponovo boraviti da bi sa Alžirskim partnerima postavila delo srpskog pisca Bore Stankovića „Koštana“.

gloria 3

Podsetimo da je predstava Karakondžule 99 „Antiratni kabare“ koju su Marina Dimitrijević i Aleksandra Manasijević igrale na 7. Međunarodnom pozorišnom festivalu u Bežaji doživela veliki uspeh kod publike i da je nagrađena glavnom nagradom festivala.

SHARE