enaj1Ambasador Srbije u Indiji Vladimir Marić sastao se sa Edopadijem Palanisvamijem, premijerom savezne države Tamil Nadu, koja je jedna od ekonomski najprosperitetnijih indijskih saveznih država, sa oko 80 miliona stanovnika. Razgovarali su o mogućnostima direktne saradnje Tamil Nadua i Srbije.

„Tri glavne pomenute oblasti bile su sport, poljoprivreda, naročito prerada hrane, te film i turizam. Premijer je već bio upoznat sa uspesima košarkaške reprezentacije TN predvođene našim stručnjacima. Zainteresovani su da se sličan vid saradnje proširi i na ostale timske sportove, u prvom redu na odbojku, fudbal, rukomet i vaterpolo”, rekao je ambasador Marić.

enaj
On je dodao da je ukazao da Srbija raspolaže veoma kvalitetnom i pristupačnom tehnologijom za preradu hrane, koja je Indiji preko potrebna. Podsetio je da državljani Indije mogu od prošle godine bez vize da uđu u Sbiju, što znatno povećava mogućnosti za saradnju u oblasti turizma. Ambasador kaže da je industrija filmova na južnoindijskim jezicima veoma razvijena i predstavlja ogromno tržište i da postoji interesovanje za nalaženje novih lokacija za snimanje filmova. Pored toga, dodao je, filmovi su najbolja reklama za nove turističke destinacije poput Srbije.