CIkago fotoU Generalnom konzulatu Republike Srbije u Čikagu održan je, u saradnji sa Srpsko-američkom privrednom komorom, poslovni forum na temu “Srpske firme i srpski proizvodi u SAD – iskustva, izazovi i uzajamna podrška”.

Na forumu su govorili Zakari Heris, savetnik u Kabinetu predsednika Vlade Srbije, Zoran Golubović iz Srpsko-američke privredne komore Srbije i predstavnik za SAD u Poslovnom savetu dijaspore pri Privrednoj komori Srbije, kao i Dejan Radulović, konzul-žeran.

Istaknut je značaj koji Vlada Republike Srbije pridaje privlačenju investicija i unapređenju ekonomskih veza sa SAD, i izražena podrška inicijativama koje doprinose jačanju ekonomske saradnje, kao i plasiranju srpskih proizvoda i usluga na američkom tržištu. Ponovljena je spremnost Generalnog konzulata da  pomogne zainteresovanim investitorima i poslovnim ljudima u realizaciji inicijativa.

Ova prilika za susret poslovnih ljudi, prezentacije, razmenu iskustava u plasiranju srpskih proizvoda i usluga na američkom tršitu, iskorišćena je za predstavljanje kompanija koje posluju u Čikagu ili su povećale obim poslovne saradnje sa Srbijom, odnosno SAD (JPS Chicago  – JPC iz Beograda, DES d.o.o. iz Subotice i Lav Imports iz Čikaga).