Photo: Stein Bjorge.Photo: Stein Bjorge


22.01.2016 //
Konj Juniblest je došetao do metro stanice kod norveškog parlamenta, pojeo nešto sena na stanici i ušao u metro, čisto da pokaže da konjima nije mesto samo na trkačkim stazama.

Kad je morao da vrši nuždu, što se desilo svega nekoliko puta u toku vožnje, njegove čuvarke Melda Zejbek i Nora Krogebak su spremno čekale sa metlom i lopaticom.

Da li se konj sme voziti metroom?

Geir Roer, menadžer u Sporveien-u, kaže da je reč o kampaniji podizanja svesti korisnika metroa da imaju obzira prema drugim putnicima u smislu onoga što unose u metro. Konj ima glavnu ulogu u kampanji. On je već navikao na nastupe, a učestvovao je i u brojnim televizijskim produkcijama. 

– «Da li se konj sme uvesti u metro»?

– «Nije da sme, ali nije ni da ne sme. Mogli biste tako pitati i da li smete uneti božićnu jelku u metro».

–    Pa, da li sme?

– «Jelke su velike. Imali smo u poslednje vreme slučajeve da su ljudi nosili jelke metroom. To oduzima mesto drugim putnicima. Ako vodite velikog psa, to nije ništa bolje od konja. Video želi da apeluje na zdrav razum kod putnika», kaže Roer.

Ovaj put su rezervisali metro liniju za snimanje videa, koji je za sada samo za internu upotrebu. Predviđeno je da bude gotov za nekoliko nedelja.

Konj sa vlastitom Fejsbuk stranicom

Konj Juniblest ima svoju Fejsbuk stranicu na kojoj je opisan na sledeći način: Juniblest živi svoj moto: “dobar vojnik se odmara kad može” i zato bez problema podnosi duge dane pune čekanja.

Tekst je originalno objavljen na Osloby.no.

 
 

SHARE