Dana 29. novembra 2015. godine predstavnici Ambasade Republike Poljske u Beogradu konzul, Pavel Sokolovski i savetnica Karolina Janik, posetili su osnovnu školu u Boljkovcima u centralnoj Srbiji, gde su izvršili monitoring projekta realizovanog u okviru programa „Mali grantovi 2015”. Konzula Pavela Sokolovskog svečano su dočekali gospodin Milisav Mirković, predsednik opštine Gornji Milanovac, gospođa Branka Žižović, direktorka osnovne škole „Takovski ustanak”, učenici boljkovačke škole i njihovi roditelji.

Sredstva koja je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Poljske dodelilo za realizaciju ovog projekta  iskorišćena su za izgradnju školskih toaleta sa tekućom vodom. Poseta opštini Gornji Milanovac predstavljala je zgodnu prilku da delegacija obiđe i školu u Gornjim Banjanima, gde je Ambasada RP u Beogradu 2013. i 2014. godine sa partnerom – školom „Takovski ustanak” – uspešno realizovala dva projekta.

 

Projekti realizovani u okviru programa „Mali grantovi” služe, između ostalog, poboljšanju životnih uslova socijalno najugroženijih grupa.

 

Lokalni mediji o poseti: www