Prezentacija knjige „Bajke Srbije”,koje je svojevremeno zapisao i sačuvao od zaborava Vuk Stefanović Karadzić,održana je u Centralnom izložbenom holu „Manježa” u Sankt Peterburgu.  Knjigu je preveo i priredio bivši ruski ambasador u SR Jugoslaviji  Valerij Jegoškin, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Moskvi i Diplomatske akademije Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, kao i Ruske akademije umetnosti.

Knjiga je ilustrovana crtežima koji su pobedili na III Međunarodnom konkursu „Bajke Srbije očima dece”, a u okviru projekta „Bajke naroda Rusije i sveta  očima dece”, koji je organizovao Savez pedagoga – umetnika RF. Na konkursu je učestvovalo oko 3.500 učenika ruskih škola iz celog sveta i svi su imali priliku da pročitaju naše najlepše narodne bajke.

O knjizi su govorili priređivač i prevodilac Valerij Jegoškin i prvi savetnik u Ambasadi Republike Srbije Ranko Pavlović.

Nakon kulturno-umetničkog programa u izvođenju KUD-a „Zlatna kapija” iz Moskve, usledila je dodela nagrada, tj. medalja i plakata učesnicima konkursa, u kojoj su pored organizatora učestvovali i prvi savetnik naše Ambasade Ranko Pavlović i službenik počasnog Konzulata Republike Srbije u Sankt Peterburgu Nemanja Živković.