Nagrada „Kustos nacionalnog sećanja“ dodeljuje se ljudima, ali i institucijama i društvenim organizacijama za izuzetan doprinos očuvanju sećanja na istoriju Poljaka u periodu od 1939-1989, kao i za javno delovanje u skladu s ciljevima Nacionalnog memorijalnog instituta. Laureate bira komisija, na čijem čelu je predsednik NMI. Nagrada ima počasni karakter, a laureati dobijaju titulu Kustosa nacionalnog sećanja.

Pozivamo sve zainteresovane da prijave kandidate tako što će popuniti i poslati formular dostupan na internet stranici www.ipn.gov.pl , opcija „konkursi i nagrade – Kustos nacionalnog sećanja“.

Prijave možete slati do 15. marta 2017. g. Prijava treba da sadrži podatke o kandidatu, opis njegovih zasluga i postignuća koji ga kvalifikuju za nagradu.

Osoba koja šalje formular istovremeno izjavljuje da je kandidat izrazio saglasnost da bude prijavljen (u slučaju posthumnih prijava osoba koja prijavljuje izjavljuje da je dobila dozvolu najbliže rodbine kandidata).

Ukoliko se lično kandidujete, potrebno je da priložite najmanje jednu preporuku institucije, društvene organizacije ili drugog fizičkog lica.

Od svih prijavljenih kandidata biće izabrano pet laureata. Svečana dodela nagrada održaće se u maju t.g. u Kraljevskom dvoru u Varšavi.

Za više informacija zadužen je:

Piotr Sieczkowski

Tel.: (22) 581 85 53, e-mail.: piotr.sieczkowski@ipn.gov.pl