width_650.height_300.mode_FillAreaWithCrop.pos_Default.color_White


10.03.2016 //
Norvežanin stoji iza trenutno najpopularnije pesme na svetu.

Poslednjih nekoliko meseci, 18-godišnji Alan Walker iz Bergena hara svetskom muzičkom scenom. Njegov singl “Faded” ima 126 miliona preslušavanja na Spotify-u, i vec se 11 nedelja za redom nalazi na vrhu norveške muzičke lestvice.

Da se radi o globalnom hitu govori činjenica da je pesma trenutno na vrhu liste najvece mobilne aplikacije za prepoznavanje muzike. To znači da je njegova pesma ta koju najviše ljudi pretražuje u ovom trenutku.

–  “Deluje nestvarno! Biti broj jedan na svetu na Shazamu je jednostavno ogromna stvar”, kaze 18-godišnjak iz Fane, koji se može zahvaliti ocu Britancu što ima pogodno ime za internacionalnu muzičku karijeru.

“Faded” je osim u Norveškoj već bio broj jedan na muzičkim lestivcama u Nemačkoj (treće najveće muzičko tržište na svetu), Švajcarskoj, Austriji, Švedskoj i Finskoj. To znači da je pesma vec sada jedna od najuspešnijih norveških hitova ikada.

Walkerov menadžer Gunnar Greve smatra da je Shazam bitan indikator i pokazatelj za radio-stanice i druge komercijalne platforme za muziku.

Aplikaciju Shazam koristi vise od 100 miliona ljudi. Pre dve godine je jedan norveški duo, Nico Vinz, bio na vrhu iste liste sa pesmom “Am I Wrong”.

 
 

Article source: http://www.norveska.org.rs/News_and_events/Novosti-i-dogadjaji-/Norveanin-se-nalazi-na-vrhu-liste-mobilne-aplikacije-za-prepoznavanje-muzike/

SHARE