Nakon planetarnog uspeha prvog izdanja gastronomske fešte “Ukusi Francuske” ( ” Goût de France”), Francuska ambasada u Srbiji sa zadovoljstvom obaveštava gurmane i frankofile da je cetrnaest restorana iu Srbiji, od togadvanest u Beogradu i dva u Novom Sadu, izabrano da učestvuje u drugom izdanju ovog ukusnog događaja, 21. marta 2016.

Njihove menije odobrila je komisija od petnaest vrhunskih svetskih kuvara iz celog sveta, među kojima su predsednik komisije Alain Ducasse, i članovi Paul Bocuse, Guy Savoy, Joël Robuchon, Thierry Marx, Stéphanie Le Quellec, Michel Roth (Bayview/Švajcarska), Genaro Esposito (Tore de Saracino/Italija), Claude Troisgros (Olympe/Brésil), Kiyomi Mikuni (Mikuni/Japan), Mohamed Zai (Kenzi/Maroko), Raymond Blanc (Great Milton/Velika Britanija).

Pogledajte listu tih 14 restorana u Srbiji i imena 14 srpskih majstora kulinarstva, šefova koji će vam 21. marta, simultano sa 1500 svojih kolega iz celog sveta, ponuditi svoj “francuski meni”, u Beogradu i u Novom Sadu. I svakako, pogledajte njihove menije:

Restorani u Srbiji i njihovi meniji; “Ukusi Francuske 2016”

SHARE