Načelnik Generalštaba nacionalne odbrane Grčke, admiral Evagelos Apostolakis, našao se u zvaničnoj poseti Srbiji od srede 24. do petka 26. februara 2016., gde je održao niz sastanaka sa političkim i vojnim rukovodstvom Ministarstva Odbrane.

U četvrtak, 25. februara 2016., načelnik Generalštaba nacionalne odbrane Grčke se sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Ljubišom Dikovićem, sa kojim je razgovarao o temama zajedničkog interesa, u okviru ojačanja vojne saradnje dveju zemalja.

Takođe, načelnik Generalštaba nacionalne odbrane Grčke održao je sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane i nadležnim za naoružanje, gospodinom Zoranom Djordjevićem, tokom kojeg se pričalo o produbljivanju i proširenju postojeće saradnje, naročito u oblasti akademskog obrazovanja i industrije odbrane. Pričali su takođe i o migrantskoj krizi, koja direktno utiče na balkanske zemlje, kao i o poslednjim događajima na tu temu.

Dodatno, načelnik Generalštaba nacionalne odbrane Grčke je održao govor pred visokim funkcionerima Ministarstva odbrane i oružanih snaga Srbije, na temu «The Current Security Challenges in the Region with a Focus on Refugee and Migrant Crisis».

Zatim, Njegova svetost srpski patrijarha, g. Irineja je primio admirala Apostolakisa.

U okviru svečane ceremonije koja je organizovana u Ambasadi Grčke u Beogradu, načelnik Generalštaba nacionalne odbrane Grčke se sastao i dodelio spomen medalje srpskim zvaničnicima svih rodova, koji su diplomirali na Vojnim akademijama oružanih snaga u Grčkoj.

Tokom posete Srbiji, admiral Apostolakis se našao u poseti i obilasku Vojnog i Etnografskog muzeja, kao i kuli Nebojša, mesto mučenja Rige od Fere.

Pogledajte saopštenje za javnost načelnika Generalštaba nacionalne odbrane Grčke ovde:

Pogledajte fotografije od posete ovde: