Амбасадорка Републике Србије у Немачкој Снежана Јанковић боравила је у званичној посети Доњој Саксонији, где је имала састанак са Берндом Алтхусманом, министром привреде, рада, саобраћаја и дигитализације ове немачке покрајине.

Било је речи о даљем унапређењу привредне сарадње и улагања немачких компанија у Србију.

Амбасадорка Јанковић је обавестила министра Алтхусмана о погодностима улагања и предностима српске привреде, као и резултатима наше економије, коју очекује раст од више од 7 % БДП за 2021. годину.

Такође је навела да немачке компаније у Србији запошљавају преко 73.000 радника и да међу њима значајно место заузима фирма „Континентал“ из Доње Саксоније, која у Србији запошљава више од 2.000 радника.

Упутивши позив министру Алтхусману да заједно са делегацијом привредника посети Србију, амбасадорка Јанковић је изразила наду да ће услови пословања у Србији привући и друге компаније из ове немачке покрајине, која је и седиште аутомобилске индустрије.

Министар Алтхусман је одговорио да је Србија у Немачкој препозната као веома погодна дестинација за инвестиције.

Нагласио је да су изузетно позитивна искуства немачких инвеститора у нашој земљи најбоља препорука и за друге компаније да следе њихов пример.
Пренео је спремност да се Привредна комора Доње Саксоније и његово министарство ангажују на даљем унапређењу привредних односа и повећању обима трговинске размене између Србије и Немачке.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)