Беч:-„Пословни-дан-дијаспоре-града-Пожаревца“-и-„Први-пословни-форум-Рома-из-дијаспоре“(Last Updated On: February 5, 2023)

Амбасадор Републике Србије у Аустрији Небојша Родић био је домаћин скупа „Пословни дан дијаспоре града Пожаревца“ и „Првог пословног форума Рома из дијаспоре“, у организацији Међународног центра за развој миграционих политика (ICMPD) и пројекта Link Uр! Serbia II, у сарадњи са Привредном комором Србије, Министарством спољних послова Републике Србије, Министарства за европске интеграције и Амбасадом Републике Србије у Аустрији.

Циљ овог дoraђaja је подстицање дијалога и конкретне сарадње између чланова српске пословне дијаспоре у Аустрији, заинтересованих да инвестирају у родни крај и представника локалне самоуправе града Пожаревац и других релевантних партнера на регионалном и националном нивоу.

Инвеститори из редова српске дијаспоре су имали прилику да представе своје инвестиционе пројекте и иницијативе и да заједно са представницима града Пожаревца договоре сарадњу и утврде заједничке кораке кoји ћe олакшати њихову реализацију.

Read More