Амбасадор Републике Србије у Букурешту Стефан Томашевић посетио је град Јаши где се састао са префектом Петруом Кожокаруом, потпредседником жупанијског Савета Сорином Алфоарием, градоначелником Јашија Михаиом Кириком, председником Привредне и индустријске коморе округа Јаши Паулом Бутнарием, ректором Универзитета Александром Јоном Кузаом Тудорелом Тоадером, као и митрополитом Теофаном.

Разговарано је о унапређењу сарадње у областима науке, образовања, културе, спорта, повезивању округа и градова кроз заједничке пројекте, као и размени посета и промовисању привредних, туристичких и инвестиционих потенцијала.

Истакнут је значај Јашија као својеврсног места ходочашћа многих Срба који долазе како би се поклонили моштима Свете Петке.

Приликом обиласка Митрополитске цркве где се налазе мошти Свете Петке, амбасадор Стефан Томашевић дочекао је српског држављанина Александра Кикановића, који је у оквиру хуманитарне акције више од месец дана трчао од полазне тачке у Крупњу до Јашија као коначног циља.

Original Article