Доктор-филолошких-наука-Јулија-Шапић-учествовала-на-Недељи-руског-језика-у-Немачкој



(Last Updated On: December 7, 2022)

Доктор филолошких наука, професор српског језика и руског језика као страног Јулија Шапић учествовала је у раду конференције „Методологија и методика наставе руског језика у вишејезичком образовном простору Европе“ која је одржана у оквиру Недеље руског језика у Немачкој.

Манифестацију је организовао Руски универзитет пријатељства народа уз подршку Руског дома у Берлину. Јулија Шапић је кроз своје учешће на конференције поделила са представницима образовних институција своје вишегодишње искуство наставе. Међу учесницима Недеље руског језика били су представници Института за руски језик Руског универзитета пријатељства народа, предавачи Међународне школе „Михаил Ломоносов“ у Берлину, наставници руског језика и књижевности Руске школе у Марбељи, представници културно-образовног центра „Паметна школа“ у Хамбургу, наставници Високе школе економије и бизниса у Риги, представници Центра за стране језике Универзитета примењених техничких и економских наука у Берлину, чланови Удружења наставника руског језика у Немачкој, преводиоци, историчари књижевни, русисти, филолози.

У оквиру програма Недеље руског језика одржане су практичне сесије, презентације, педагошке радионице, али и културни програм уз посету туристичких знаменитости Берлина.

Драга Јулија, са нестрпљењем те очекујемо у Београду! Надамо се да ти је Недеља руског језика пружила искуства која ће ти користити у даљем раду, као и нова познанства.

Read More