Канбера:-Амбасадор-Стефановић-са-премијером-Аустралије-на-финалу-Отвореног-првенства-Аустралије-у-тенису-у-Мелбурну



(Last Updated On: February 5, 2023)

На позив организатора такмичења, Тениског савеза Аустралије (ТСА), амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић присуствовао је финалном мечу у мушкој конкуренцији Отвореног првенства Аустралије у тенису (Australian Open), у коме је учествовао и победио наш најбољи тенисер Новак Ђоковић.

Уочи меча, амбасадор Стефановић је имао прилику да поразговара са премијером Аустралије Ентонијем Албанезеом, извршним директором ТСА Крегом Тајлијем, као и са неколико чланова Борда директора Аустрелијен опена.

Саговорници су се осврнули на прошлогодишњу депортацију и забрану уласка у земљу која је била изречена Новаку Ђоковићу, али и одлуку актуелне Владе Аустралије да поменуту забрану поништи, изда нову аустралијску визу и омогући учешће најбољег светског тенисера на овом престижном турниру – на чему је амбасадор још једном захвалио аустралијском премијеру Албанезеу и министру за имиграцију Ендруу Џајлсу.

Амбасадор Стефановић је скренуо пажњу и на догађаје од пре неколико дана и медијску кампању која се неоправдано повела у аустралијској јавности поводом видео снимака и фотографија Срђана Ђоковића, оца нашег тенисера, са групом „навијача“ који приказују симболе који су забрањени током овогодишњег турнира. Представљајући своје виђење поменуте ситуације и ставове Србије према сукобу у Украјини, амбасадор је посебно истакао да политику и спорт не би требало мешати.

Након победе нашег тенисера, аустралијски званичници упутили су честитке амбасадору, те бираним речима прокоментарисали игру и успех Новака Ђоковића.

Read More