Министар-Дачић-примио-шефа-дипломатије-Суринама(Last Updated On: April 19, 2024)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас министра спољних послова, међународног бизниса и међународне сарадње Републике Суринам Алберта Рамчанда Рамдина, који борави у званичној посети Београду.

У срдачном разговору обострано је изражено задовољство високим нивоом развоја традиционално пријатељских односа Србије и Суринама, утемељених на међусобном поштовању, разумевању и солидарности. 

Министар Рамдин је изразио посебно задовољство због прилике да поново посети Републику Србију и да са својим српским колегом размени мишљење о даљем јачању сарадње две земље. Потврдио је да став Републике Суринам о непризнавању тзв. „Косова“ остаје непромењен.          

Током разговора су размотрене бројне могућности за даље унапређење свеукупне билатералне сарадње, као и сарадње на глобалном плану и у оквиру међународних организација. У том контексту, изражена је обострана спремност за јачање политичког дијалога, укључујући и размену посета на високом нивоу, оснаживања економских веза, као и сарадње у областима, пољопривреде, туризма, образовања, омладине, спорта и информационих технологија.

Read More