Министар-Дачић-се-састао-са-генералном-секретарком-Регионалног-савета-за-сарадњу



(Last Updated On: March 31, 2023)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Београду са генералном секретарком Регионалног савета за сарадњу Мајлиндом Брегу.

Мајлинда Брегу се захвалила на подршци коју Влада Србије пружа раду Регионалног савета за сарадњу. Посебно је истакла значај споразума који су, уз асистенцију РСС, потписани на Самиту Берлинског процеса 3. новембра 2022. године (Споразум о путовању са личним картама, Споразум о признавању факултетских диплома и Споразум о признавању лиценци лекара, стоматолога и архитеката) и изразила наду да ће њихова ратификација у Србији бити ускоро окончана и да ће они бити у пуној примени до октобра месеца, када је планиран наредни Самит Берлинског процеса у Тирани.

Шеф српске дипломатије Дачић истакао да је регионална сарадња један од наших спољнополитичких приоритета и  додао да ће Република Србија и даље, као и до сада, бити искрен и конструктиван партнер РСС. Такође, изразио је подршку раду РСС и ГС Брегу и указао да веома ценимо сарадњу коју РСС има са ЕУ и да сматрамо да сарадња у контексту европских интеграција треба да остане кључни фактор политичког деловања и циљ РСС.

Read More