Данас су одржане политичке консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова Републике Узбекистан.

Делегацију Министарства спољних послова Србије предводио је државни секретар Немања Старовић, а делегацију Министарства спољних послова Узбекистана заменик министра спољних послова Гаират Фозилов

На састанку, на којем су разматрана питања даљег развоја билатералних односа две земље, стране су се сложиле да је потребно даље интензивирати политички и дипломатски дијалог две земље, између осталог, и кроз организацију међусобних посета и преговора на различитим нивоима.

Тема састанка била је и развој трговинско-економске сарадње у оквиру које је разговарано о могућностима стварања секторске међувладине комисије, као и закључивању међувладиних споразума о привлачењу и заштити инвестиција и привлачењу српских компанија за реализацију инвестиционих пројеката у Узбекистану.

Представници министарстава спољних послова две земље су изразили интерес за проширење културних, хуманитарних и међурегионалних веза.

Такође, размењена су мишљења о одређеним регионалним и међународним питањима, као и интеракцији страна у оквиру мултилатералних структура.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)