Павлина-Радовановић,-млада-српска-певачица,-у-наредних-10-дана-учествоваће-на-неколико-концерата-у-Русији(Last Updated On: November 17, 2023)

Ово је њена трећа посета овој земљи, и овог пута, организована на иницијативу Руског дома у Београд.

Павлину овде очекује низ активности, а главни разлог њеног одласка у Русију је учешће на међународном фестивалу за подршку руској историји и култури „Од овог не одступамо“ («На том стоим»), који ће по први пут бити одржан у Пскову. Павлину су данас у Москви дочекали представници организационог комитета Фестивала, а већ сутра почиње званични програм њене посете.

Свечано отварање Фестивала планирано је за 18. новембар у Псковској филхармонији, највећој концертној дворани у граду. Павлина ће имати прилике да се у неколико наврата представи у оквиру концертних програма, на којима ће учествовати солисти из 15 земаља света и др. Поред учешћа на Фестивалу Павлину очекују бројне образовне активности, као што су радионице врсних вокалних уметника, посете културним и духовним знаменитостима града, у које је уврштен и његов најважнији духовни центар – Псковско-печерски манастир.

Своје утиске са Фестивала и боравка у Русији Павлина ће делити са нама, а ми са вама на овом каналу.

Павлина Радовановић из Ораховца, Косово и Метохија, интерпретатор је косовских и народних песама. На иницијативу и у организацији Руског дома, са само 12 година Павлина је одржала свој први солистички концерт у Београду. Кроз свој рад прикупља новац за Косово и Метохију и за светиње које се тамо налазе. За свој ради има благослов владике рашко-призренског Теодосија.

Read More