Амбасадор Републике Србије у Анголи Милош Перишић, који на нерезидентној основи покрива и Демократску Републику Сао Томе и Принсипе, је након предаје акредитива председнику Сао Томе и Принсипеа имао низ билатералних сусрета са министрима спољних послова, одбране, пољопривреде, омладине и спорта, као и са директором Дирекције за туризам те земље.

У разговорима је констатовано да Србију и Сао Томе и Принсипе веже вишедеценијско пријатељство које датира још од почетака борбе за независност те острвске државе.

Разматране су могућности за сарадњу и помоћ Србије у областима одбране, пољопривреде, туризма и спорта. Договорено је да се пригодним манифестацијама обележи 45 година од успостављања дипломатских односа између две земље.

Саотомејски званичници су изразили захвалност због стипендија које користе њихови студенти у оквиру пројекта ''Свет у Србији'' и изразили очекивање да ће у наредном периоду број њиховим студената у Србији бити увећан.

Амбасадор Перишић је изразио посебну захвалност властима Сао Томе и Принсипеа на подршци територијалном интегритету и суверинитету Републике Србије.

Original Article