Амбасадор Републике Србије у Републици Сеулу Немања Грбић састао се са генералним директором за Европу у Министарству спољних послова Републике Кореје Кимом Ђунгхваом.

Саговорници су констатовали веома добре билатералне односе, са значајним потенцијалом за јачање сарадње у бројним областима.

У домену политичких односа, било је речи о плановима и могућностима посета на највишем и високом нивоу у наредном периоду, као и о предстојећим редовним политичким консултацијама два министарства спољних послова, које ће се одржати у Сеулу.

Амбасадор Грбић истакао је да постоји нарочито велики потенцијал када је реч о јачању економске сарадње, апострофирајући инвестициони потенцијал наше земље, који привлачи све већу пажњу успешних корејских компанија, али и могућности за увећање укупног обима узајамне трговинске размене.

Размењена су и мишљења о даљој сарадњи у областима културе, образовања, омладине и спорта, а истакнута је и веома добра сарадња коју две земље остварују у међународним организацијама.

Амбасадор Грбић искористио је прилику да представи актуелне кандидатуре наше земље, те замоли за подршку корејске стране, а имајући у виду пријатељске односе између две земље.

Original Article