Токио:-kонцерт-јапанске-пијанисткиње-Аисе-Иђири-и-дуа-АУН-Ј(Last Updated On: November 18, 2023)

Светски позната пијанисткиња Аиса Иђири одржала је концерт у Амбасади Републике Србије у Токију. Специјални гости били су чувени музичари Рјохеи и Кохеи Иноуе – дуо АУН Ј, који наступају на традиционалним јапанским инструментима.

На репертоару су се, поред класичних дела и јапанских традиционалних песама, нашле химна „Боже правде“ и композиција Исидора Бајића „Српкиња“.

 Амбасадорка Ковач је у свом говору истакла да Амбасада има привилегију да буде домаћин уметницима раскошног талента, као и да јапанским грађанима представи српску културу и музичку традицију. 

Након концерта приређен је пријем током којег су гости били у прилици да дегустирају српска вина и специјалитете наше кухиње. 

Здравицу је одржао Мицухиро Хошино, градоначелник Фуђимија, града побратима Шапца, који је говорио о снажним везама два града, чији је јубилеј односа прослављен током прошле године, као и пријатељству две земље и народа.

 Међу званицама су били и потпредседник Друштва пријатељства Јапан-Србија Тошио Цунозаки, председница Асоцијације за музичку размену Јапан-Србија Ецуко Цунозаки, представници медија, бројни уметници и други пријатељи Амбасаде.

Read More