Ученици-ОШ-„Прва-војвођанска-бригада“-из-Новог-Сада-посетили-Руски-Дом-у-Београду(Last Updated On: April 17, 2024)

У посети Руском Дому боравили су ученици седмог разреда, а за њих смо организовали обилазак нашег историјског здања – пространих сала, библиотеке и радних просторија.

Основци су завирили и у нашу Галерију, где је у току био наступ учесника Фестивала словенске музике, а међу младим музичарима препознали су и свог школског другара.

Посебну пажњу смо том приликом поклонили историјским чињеницама, руско-српским везама, културним сличностима, руским градовима, песницима, певачима и композиторима. Незаобилазан део програма било је упознавање са историјатом Руског Дома, а како би проверили стечена знања ученика организовали смо мини квиз и најуспешнијима уручили симболичне награде. У школи се предаје руски, па смо овај сусрет искористили и како би основци провежбали руски језик.

У знак захвалности ученице нижих разреда извеле су руску песму „Выйду ночью в поле с конём“.

У оквиру посете Београду, основци су обишли Руску цркву на Ташмајдану, Храм Светог Саве и Руски некропољ, где су се кроз едукативни програм наставника веронауке Сање Павлице и Драгане Машић упознали са братском српско-руским историјом.

Read More