У-Руском-дому-одржана-14.-Годишња-конференција-руских-сународника-у-Србији



(Last Updated On: December 7, 2022)

Саветник Амбасаде Русије у Србији Владлен Зелењин прочитао је окупљенима говор у име директора Департмана за рад са сународницима у иностранству Министарства спољних послова Русије Александра Нуризадеа, који је високо оценио плодотворан рад КСОРС-а. Присутне је поздравио и саветник Фондације за подршку и заштиту права сународника у расејању Андреј Снегов, који се захвалио КСОРС-у на помоћи у организацији рада на заштити права и законских интереса руских сународника у Србији.

Током Конференције излагали су: С. Бојкова о реализацији пројеката у знак подршке Русији у Аустралији, И. Миљковић о Петру I, Д. Даниловић о новом таласу емиграције, Н. Коцев о одржавању Регионалне конференције руских сународника из европских земаља у Истамбулу, М. Галагажа о VIII Светском конгресу руских сународника и VI Евроазијском женском форуму, који су одржани у Москви, К. Боршчов о Конференцији „Бесмртног пука“ одржаној у Јеревану, О. Литвина о раду патриотског сектора КСОРС-а током 2022. године.

У закључном делу Конференције размотрена су питања укључивања на пробни период два нова удружења у састав КСОРС-а: Друштво српско-јакутске сарадње и омладински културно-уметнички центар „Мој мираж“. По завршетку рада Конференције донета је резолуција.

Read More