Амбасадорка Републике Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић сусрела се са ректором Јереванског државног унивезитета Ховханесом Ховханисјаном, са којим је разговарала о развоју и јачању билатералне универзитетске сарадње.

Ректор Ховханисјан је исказао добродошлицу амбасадорки и представио Јеревански државни универзитет, који је током своје 102 године дуге историје постао једна од најпрестижнијих високообразовних институција у Јерменији, која данас у свом саставу има 19 факултета. Он је говорио о актуелним приоритетима Универзитета, са акцентом на развој сектора информационих технологија, природне науке, истраживачки рад итд. Истакао је да ова реномирана образовна институција има споразум о сарадњи са Универзитетом у Београду и исказао спремност да се сарадња на овом плану унапреди, како билатерално, тако и у оквиру ЕУ програма Еразмус+.

Амбасадорка Панајотовић Цветковић је захвалила на информацијама, подржала изнете предлоге и исказала интерес за могућност промоције српског језика на овом Универзитету, односно евентуално отварање лектората у Јеревану.

У срдачном разговору, саговорници су, такође, размотрили модалитете будуће практичне сарадње између Амбасаде Републике Србије у Републике у Јеревану и Јерменског државног универзитета.

Original Article