Амбасадорка Републике Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић и саветник за међународну сарадњу Министарства културе и информисања Србије др Вук Радуловић учествовали су на 6. Међународном фестивалу науке и уметности Стармус који је одржан од 5. до 10. септембра.

Осим учешћа саветника Радуловића и амбасадорке Татјане Панајотовић Цветковић на бројним манифестацијама током фестивала, одржан је састанак са замеником министра образовања, науке, културе и спрота Јерменије Артуром Мартиросјаном.

На састанку су размењена мишљења о потенцијалима за унапређење културне сарадње између Србије и Јерменије, како билатерално, тако и у оквиру међународних програма.

Саветник Радуловић је посетио Амбасаду Србије у Јеревану, где је са амбасадорком Панајотовић Цветковић разговарао о плановима и могућностима за билатералну културну размену са Јерменијом.

Фестивал Стармус, чија је овогодишња тема била „50 година на Марсу“, окупио је више десетина хиљада гостију, међу којима осам добитника Нобелове награде и још око пет хиљада научника, уметника и стручњака из целог света.

Саветник за међународну сарадњу Министарства културе и информисања Србије др Вук Радуловић учествовао је на фестивалу на позив министра образовања, науке, културе и спорта Јерменије Вахрама Думањана.

Original Article