Амбасадорка Републике Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић примила је у Амбасади представнике међународног фестивала поезије „Смедеревска песничка јесен“, директора Миљанa Губеринића и извршног продуцента Марину Миленковић.

На позив амбасадорке, гости из Србије су посетили Амбасаду у Јеревану, где су разговарали о плановима за сарадњу са Јерменијом у области културе, посебно на плану поезије, као и припремама за организацију традиционалне песничке манифестације у Смедереву, која ове године бележи своје 53. издање.

У организацији почасног конзула Србије Бабкена Симоњана, у јереванској Централној градској библиотеци „Аветик Исахакјан“ 9. септембра изведен је уметнички програм под називом „Свет са Балкана“, где су Миљан Губеринић и Марина Миленковић одржали концерт на коме су представили музику из Србије и региона.

Публику у библиотеци поздравила је амбасадорка Панајотовић Цветковић, која је истакла да овакви догађаји додатно доприносе бољем упознавању два народа и приближавању култура Србије и Јерменије.

Original Article