Прва амбасадорка Републике Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић уручила је акредитивнa писма председнику Републике Јерменије Алену Симоњану на свечаној церемонији у Председничкој палати.

Амбасадорка је пренела срдачне поздраве председника Републике Србије Александра Вучића и жеље за наставак развоја пријатељства и солидарности два народа и интензивирање сарадње између Србије и Јерменије.

Након церемоније, одржан је састанак на коме је разговарано о статусу билатералних односа и перспективама њиховог развоја. Саговорници су се сагласили да је именовање резидентног амбасадора у Јеревану још један корак у оквиру нове фазе билатералних односа, која је започела разменом посета на највишем нивоу, отварањем Амбасаде Србије у Јеревану, укидањем виза за држављане Србије и Јерменије и др.

Разматрана је досадашња билатерална сарадња, а разговарано је и о добрим односима, историјским и културолошким везама, узајамним симпатијама и солидарности између српског и јерменског народа, те значајној политичкој подршци Јерменије територијалном интегритету Србије.

Констатовано је постојање солидне базе и потенцијала за интензивирање односа у свим областима, посебно на плану економије и трговине – пољопривреде, информационих технологија, безбедности хране, туризма, као и свим другим пољима, од културе, просвете, науке до здравства, спорта и омладине.

Саговорници су у получасовном разговору разменили информације о безбедносној ситуацији у региону Јужног Кавказа и актуелним међународним питањима.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)