Амбасадорка-Рашевић-уручила-егзекватуру-почасном-конзулу-Словачке



(Last Updated On: April 9, 2024)

В.д помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Наташа Рашевић уручила је егзекватуру почасном конзулу Словачке Републике у Републици Србији Андреју Ходоличу.

Седиште Конзулата Словачке Републике је у Бачком Петровцу, са конзуларним подручјем које обухвата територију Аутономне покрајине Војводине: Јужнобачки управни округ, Севернобачки управни округ, Западнобачки управни округ, Севернобанатски управни округ, Средњобанатски управни округ, Јужнобанатски управни округ и Сремски управни округ.

На свечаности у Министарству спољних послова, којој je са словачке стране присуствоваo амбасадор Словачке Републике у Републици Србији Михал Павук, билатерални односи две земље оцењени су као врло добри и пријатељски и да их карактерише интензиван и континуиран политички дијалог на свим нивоима.

Прилика је искоришћена да се укаже да ће ступање на дужност почасног конзула Андреја Ходолича и отварање новог Конзулата Словачке Републике у Бачком Петровцу дати додатни импулс унапређивању, не само конзуларних односа, већ и свеукупних билатералних односа.

Read More