Арно-Гујон-са-председником-Асоцијације-мајстора-кулинарства-Француске-:-Желимо-да-направимо-српско-француско-јело-као-симбол-нашег-пријатељства
Арно Гујон са председником Асоцијације мајстора кулинарства Француске : Желимо да направимо српско-француско јело као симбол нашег пријатељства

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон се током боравка у Француској састао са чувеним француским куваром Кристијаном Тетдуаом (Christian Tetedoie), носиоцем Мишелинове звездице и председником Асоцијације мајстора кулинарства Француске, у његовом ресторану у Лиону.

Том приликом договарали су организацију заједничког догађаја у Србији и у Француској.

„Разговарали смо о догађају који ће окупити француске и српске мајсторе кулинарства. Наш циљ је да они својим умећем направе јело сачињено од француских и српских укуса које ће постати симбол пријатељства наша два народа и које ће се наћи у понуди гастрономских ресторана у обе земље“, истакао је Гујон.

Поводом његовог доласка, Тетдуа је окупио француске уметнике и привреднике који су показали интересовање да боље упознају Србију.

„Био сам заиста почаствован када су ми приредили изненађење и поклонили слику познатог уметника из Лиона Николе Пероа. Наставићемо да радимо на српској културној дипломатији у Француској као и широм света“, поручио је Гујон.