Берн:-Амбасадор-Брадић-на-обележавању-Дана-Републике-Српске



(Last Updated On: February 7, 2024)

Амбасадор Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији Горан Брадић присуствовао је обележавању Дана Републике Српске у Диетикону (Цирих).

Ова манифестација се, у организацији Савеза удружења Републике Српске у Швајцарској, одржава четврти пут.

Амбасадор Брадић  је захвалио на позиву и истакао да Република Србија, као матица српског народа, има право и обавезу да брине о свим Србима – у региону, у Европи и на целој земаљској кугли, јер се наша дијаспора налази широм света. Нагласио је да наша земља има свест о потреби да се очува међусобна веза између Срба у расејању и њихова веза са матицом и има обавезу да чува свој идентитет, традицију, српски језик и ћирилицу.

Испред Владе Републике Српске говорили су министар енергетике и рударства Петар Ђокић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић. Госте су пригодним говорима поздравили амбасадор  БиХ Боро Бронза и шеф Сталне мисије БиХ при МО у Женеви Бојан Вујић. 

Говор одржао је и главни одговорни уредник часописа „Велтвохе“ (Die Weltwoche) Рожер Кепел, који је истакао паралеле између швајцарског и српског народа и жељу за очувањем независности и слободе, као и војне неутралности.

Read More