Брисел:-Светосавска-академија



(Last Updated On: January 31, 2024)

Уз подршку Амбасаде Републике Србије у Краљевини Белгији, у Парохији Светог Саве у Бриселу традиционално је прослављен Савиндан.

Храмовна слава Цркве Светог Саве и слава Допунске школе на српском језику “Иво Андрић“, коју организује Министарство просвете Републике Србије, обележена је Светом архијерејском литургијом.

Литургију је предводио Његово преосвештенство епископ западноевропски Јустин, који је, са ученицима Допунске школе и члановима КУД-а „Ђурђевак” из Антверпена, преломио славски колач.

Након литургије, Светосавску академију су организовали и припремили ђаци Допунске наставе на српском језику, са својом наставницом Јеленом Стојановић.

Свечану приредбу су својим наступом обогатили чланови КУД „Ђурђевак” из Антверпена. Старешина цркве, свештеник Бојан припремио је пригодне поклоне за све ученике, који су за свој наступ добили посебне похвале од самог владике.

Поред многобројних гостију из српске заједнице у Бриселу, Академији су присуствовали и амбасадор Републике Србије у Белгији Александар Тасић, амбасадор Републике Србије при НАТО Бранимир Филиповић, као и отправник послова Мисије Републике Србије при ЕУ Данијел Апостоловић.

Read More